دستاورد|توسعه نرمافزارهای مدلسازی دریایی
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، نرمافزارهای کاربردی برای شبیهسازی جریانهای جزرومدی، شبیهسازی جریانهای ناشی از باد، جریانهای ناشی از کریولیس، جریان در محیطهای خیلی بزرگ (اقیانوسها)، شبیهسازی جریانهای ناشی از موج. شرکت مهندسین مشاور نواندیشان توانسته نیاز سازمان بنادر و کشتیرانی به نرمافزارهای مرتبط با مهندسی سواحل را به صورت بومی مرتفع کند.
شرکت دانشبنیان مهندسین مشاور نواندیشان محیطهای رودخانه و دریا که به عنوان یک شرکت مشاور در حوزه هیدرودینامیک محاسباتی فعالیت دارد به توسعه تحقیق و کاربرد هیدرودینامیک محاسباتی، نرمافزارهای مدلسازی دریایی و مطالعات در حوزه آبی رودخانه و سواحل کمک کرده است.
مسعود منتظری نمین مدیرعامل شرکت دانشبنیان مهندسین مشاور نواندیشان گفت: یکی از مهمترین محصول تولیدی این شرکت، طراحی و توسعه نرمافزار شبیهساز پارسی دینامیک دریا و سامانه تصمیمیار تردد کشتی در بنادر کشور است. این دو محصول که به سفارش سازمان بنادر و دریانوردی کشور توسعه یافتهاند، نیاز این صنعت بزرگ کشور را به صورت بومی مرتفع کرده است.
به گفته مدیر عامل این شرکت دانشبنیان، محصولات این شرکت شامل توسعه نرمافزارهای کاربردی برای شبیهسازی جریانهای جزرومدی، شبیهسازی جریانهای ناشی از باد، جریانهای ناشی از کریولیس، جریان در محیطهای خیلی بزرگ (اقیانوسها)، شبیهسازی جریانهای ناشی از موج، شبیهسازی تولید و انتشار امواج در محیطهای بزرگ و کوچک، شبیهسازی جریان رسوب ساحلی و مورفولوژی و همچنین آنالیزهای جزر و مدی استخراج پارامترهای جزرومدی میشود.
وی درباره نرمافزار شبیهساز پارسی دینامیک دریا عنوان کرد: نرمافزار PMODynamics یک نرمافزار بومی است که با استفاده از تجارب متخصصان داخلی برای بهرهبرداری در مطالعات مهندسی سواحل توسعه یافته است.
به گفته منتظری، سازمان بنادر و دریانوردی با توجه به نیاز روزافزون به بهرهبرداری از نرمافزارهای مرتبط با مهندسی سواحل و مشکلاتی که این نرمافزارها به دلیل عدم انتقال کامل دانش فنی برای بدنه فنی مهندسی سواحل در کشور ایجاد می کند، مدیران سازمان بنادر و کشتیرانی را به فکر سرمایهگذاری برای توسعه یک نرمافزار بومی در زمینه مهندسی سواحل انداخت.
این فعال فناور ادامه داد: محصولات تولیدی این شرکت نقش تاثیرگذاری در کاهش ارزبری داشته است و به عنوان نمونه، هزینه طراحی و توسعه سامانه خارجی مشابه سامانه تصمیمیار تردد کشتی در بنادر کشور، حدود ۵ میلیارد تومان بود که با تصمیم سازمان بنادر و دریانوردی مبنی بر توسعه این سامانه در داخل کشور، تنها با حدود ۷۰۰ میلیون تومان با مزایای بیشتر نسبت به نمونه خارجی انجام شد.
این شرکت با تولیدات داخلی خود سعی کرده تا وابستگی صنعت دریایی کشور به بازارهای خارجی را کاهش دهد و ضمن استفاده از توانمندی 14 نفر از متخصصان و سرآمدان علمی کشور، نیازهای این حوزه را مرتفع کرده و محصولاتی همپای دیگر کشورها تولید و در اختیار کاربران قرار داده است.
#11
Send to friends